Moderne kuhinje trendovi koji će trajati

Većina nas voli svoju kuhinju opremiti funkcionalno, u modernom stilu, koji će istodobno biti u trendu, ali i imati bezvremenski štih. U uređenju doma, pa tako i kuhinje, barem u detaljima, važno je pratiti trendove jer daju svježinu i atraktivnost, ali vodeći računa o tome da prostor bude zanimljiv i godinama nakon uređenja. Rješenje je u ravnoteži željenog stila i trendova, koje treba pomno dozirati. Pritom birajte trendove koji će trajati – modernom stilu dodajte dašak klasike i elegancije, koja je vrlo tražena u interijerima.

Najvažnija prostorija svakog doma svakako je kuhinja jer u njoj se okupljaju svi članovi porodice. Jednom ugrađena, retko se menja i zato je njen izgled važan.

Primavera

Jedan je od predstavnika klasike mramor, bilo kao podna ili zidna obloga ili pločasti materijal za radne površine. Budući da su kuhinje prostorije skromnije kvadrature, nerijetko s malim vanjskim otvorima, bolja je opcija onaj svjetliji – bež, bijeli ili sivi. Tamni mramor dobro funkcionira na malim površinama – podovima ili zidu između gornjih ili donjih elemenata, čime se stvara dubina u malom prostoru. Uzorci mramora vrlo su atraktivni na šankovima i otocima, naročito kada su u cijelosti napravljeni od tog materijala jer više dolaze do izražaja i izdvajaju se kao zona unutar kuhinje.

Trend koji treba uzeti u obzir jest svojevrsna niša unutar kuhinjskih elemenata. Središnji dio kuhinje uvučen je jednim dijelom, pa fronte nisu u istoj ravnini. Ako se odlučite na ovaj korak, svakako neka uzorci ili boja na uvučenom dijelu budu drukčiji, jer se tako stvara dojam dubine i prostornosti, a kuhinja ne izgleda monotono.

Još jedan uzorak koji će trajati jest onaj drveni, i to od hrastovine, koji se dobro kombinira s mramorom, betonom, terrazzom i svim bojama – od bijele i sive, preko pastelnih pa sve do jarkih i tamnih nijansi. Svakako razmislite i o crnim slavinama te sudoperu koji mogu biti jaki stilski akcenti u monokromatskim ili kuhinjama u kojima prevladavaju svijetli tonovi. I na koncu, jedan vrlo praktičan i efektan trend – fronte bez ručki. Koso urezan gornji rub bit će dostojna zamjena za njih ili sustav otvaranja na potisak.

POMERANJE NA GORE